Alikategoria: vaeltaminen.Luettu: 182 kertaa. Osuttu: 52 kertaa. Fontin koko: pienennä - suurenna

Huomautus: Artikkelin kirjoittaja vastaa vain omista kirjoituksistaan, eikä jaa automaattisesti mitään näkemystä tai kantaa muiden sivustolla kirjoittavien kanssa.

Sateenkaariliitto

Gen 9:12  Ja Jumala sanoi: "Tämä on sen liiton merkki, jonka minä ikuisiksi ajoiksi teen itseni ja teidän ja kaikkien elävien olentojen välillä, jotka teidän luonanne ovat:
Gen 9:13  minä panen kaareni pilviin, ja se on oleva liiton merkkinä minun ja maan välillä.

Rev 4:3  Ja istuja oli näöltänsä jaspis- ja sardionkiven kaltainen; ja valtaistuimen ympärillä oli taivaankaari, näöltänsä smaragdin kaltainen.

Sateenkaaret ovat ilmasta katsottuna ympyröitä, niin kuin tässä valtaistuimen ympärillä. Mitä tämä sateenkaari symbolisoi? Seuraa iso ja perustavanlainen paljastus.

Katsokaamme sateenkaarta tarkemmin:
Se syntyy kun valkeus taittuu vedessä, sen alimmainen väri, eli se väri, joka on kauimpana Jumalan valtaistuimesta, joka on ympyrän keskellä, on punainen. Sitten siinä on oranssi, keltainen, vihreä, sininen, indigo ja valkoinen/vaaleanpunainen/violetti (eri näköisiä kuvissakin).

Punainen on veren väri. Ensimmäisen kerran Raamatussa puhutaan veren vuodattamisesta, kun Jumala teki ihmiselle puvut nahasta. Tämä on siten myös sovituksen ja palvelemisen väri, Jumalan Tooran alkeet. Se kuvastaa Adamin ja Jumalan Liittoa.

Oranssi on sekaväri, se on punaisen, veren värin ja keltaisen värin sekoitus. Oranssi on koetellun kullan väri. Se kuvastaa Nooan ja Jumalan liittoa, Nooa oli koeteltu palvelija, joka tunsin Lainmukaisen eron puhtaan ja saastaisen välillä, häneen liittyy keltainen.

Keltainen on suolan väri, se on myös kuva Jumalan kirkkaudesta. Keltainen on siten ystävyyden väri, ja se kuvastaa Aabrahamin ja Jumalan Liittoa. Aabraham oli uskollinen ja hän meni syvemmälle Tooraan kuin Nooa.

Vihreä on sekaväri, se on keltaisen ja sinisen värin sekoitus. Se on kuva rikkaudesta, rehevästä maasta ja siihen liittyvästä sinisestä. Tämä on Jaakobin väri, hän oli aluksi vain keltainen eli ystävä, mutta kun hän paini, hänestä tuli lisäksi sininen. Hänen on Lain lupaus.

Sininen on pappien pukujen, perintöosan ja kuninkaallisuuden väri. Siihen liittyy myös vesi, jonka Jumala jakoi kahtia. Sininen kuvastaa Mooseksen ja Jumalan Liittoa, Mooses oli viimeisenä ennen seuraavaa, viimeistä ja ylintä. Mooses vastaanotti koko Lain.

Indigo on sekaväri, se on sinisen ja punaisen sekoitus. Se on väri, joka kuvastaa kuninkaallista veriliittoa Jumalan kanssa, ja siten se on myös korkeimman mahdollisen sovituksen väri. Se kuvastaa Daavidin ja Jumalan liittoa, Jumala sovitti Daavidin synnin ja Daavidista tuli Jumalan Anteeksiantamuksen isä. Hän meni Lakia pidemmälle ja sai Temppelin suunnitelmat.

Vaalea vaaleanpunainen/valkoinen, toisinaan jopa violetti. Niin kuin aiemmin luit, Sateenkaari syntyy kun valo taittuu, tämä valo on yhtä kuin puhtaus ja kirkkaus jota kuvastaa valkoinen. Ei ole sattumaa että meidät puetaan valkeisiin häävaatteisiin. Syy siihen että seitsemäs väri on lähes valkoinen, mutta vaaleanpunainen/violetti, lienee se, että ”vaatteet pestään karitsan veressä”. Tämä väri on Jumalan Rauhan liitto, Levon, Sabatin kuva, seitsemäs. Se kuvastaa Liittoa joka on tuleva.

Kun luet Ilmestyskirja 4:3:n uudestaan, huomaat, että Sateenkaari ympäröitsee Jumalan Valtaistuinta. Tämä merkitsee, että jokaisen, joka haluaa Jumalan valtaistuimen eteen, se on, Jumalan eteen, täytyy mennä Kaaren lävitse. Siten kaari on ikään kuin portaat, pyhyysjärjestyksessä!

Mitä tämä meille paljastaa on:
Meidän, siis joukkona, on noustava Jumalan avulla 7 tasoa, ennen kuin kunnolla saavutamme Hänet.

Punainen. Ensimmäinen taso, uskon alkeet, on Veri, syntien anteeksisaaminen ja maanläheinen Liitto Jumalan kanssa.

Oranssi. Toinen taso on koettelemus, syntyneen uskon koetus. Uskova ei voi paeta koettelemusta, ”maassa teillä on ahdistus”, eikä luonnollisesti myöskään mitään ennenaikaista ylöstempausta tule, vaan Jumalan Temppeli pelastaa hukkumasta yhdessä muitten kanssa. Koettelemuksissa ylistys, Herran palveleminen ja ystävyys Jumalaan alkaa syntyä.

Keltainen. Kolmas taso on ystävyys Jumalan kanssa, tässä vaiheessa Jumala voi antaa jo luottamuksellisia tehtäviä, ja ”enkeleitä saattaa tulla vieraaksi”. Tässä vaiheessa ei Egypti, eli maailma enää myöskään pelota, vaan lähinnä naurattaa. Ruumiin he voivat tappaa, mutta Henkeä eivät voi viedä!

Vihreä. Neljäs taso on kamppailu Jumalan kanssa, eli rohkenee jo vaatia Jumalalta laillisia oikeuksia, voi anoa hengellisiä lahjoja, ja saa ne.  Tässä vaiheessa Jumalan siunaus rupeaa näkymään konkreettisesti, kasvaa niin sanotusti siniveriseksi.

Sininen. Viides taso on Jumalan perintöosan vastaanottaminen, eli fyysisten lahjojen ja ehkä sellaisen kuin mitä Leevi sai. Tässä vaiheessa koko Laki voidaan vastaanottaa, ”eikä se ole vaikea” tai ”kaukana”. Nyt Laki voidaan kokonaisuudessaan ottaa käytäntöön, ilman mitään poikkeuksia ja pulikoimisia, joita oli aikaisemmilla tasoilla koko Lain kanssa.

Indigo. Kuudes taso on Jumalan lopullinen löytäminen. Vasta kun on tutkiskellut Lakia kaiket yöt, todella pitänyt sen ja ollut sininen, ja sitten katumuksessa todennut, että vain Jumala on täydellinen, tuntee Jumalan. Tämän vaiheen jälkeen syntyy viimeinkin Shabat Shalom!

Vaalea vaaleanpunainen/valkoinen, toisinaan jopa violetti. Tämä taso on seitsemäs, oikea Sabatti!
Heb 4:9  Niin on Jumalan kansalle sapatinlepo varmasti tuleva.
Heb 4:10  Sillä joka on päässyt hänen lepoonsa, on saanut levon teoistaan, hänkin, niinkuin Jumala omista teoistansa.

 

Jokainen voi tutkia itseään, millä portaalla seisoo. Varmaa on ainoastaan, että seurakunnan nykytilassa viidettä tasoa ei todennäköisimmin ole kukaan elossa oleva saavuttanut. Vielä sen ovat Hazonin perusteella jotkut saavuttava (Rev 12:17), mutta ei tänä päivänä.

Jumalan valkeudesta, veden kautta, syntyy meidän koko uskonelämämme, niin kuin sateenkaari taivaalla ja Sateenkaari taivaassa. Henki kutsui meidät pelastukseen, ja jokaisen Henki myös Jumalan eteen vie. Me emme nouse yhtäkään porrasta ilman Jumalaa. Olkoon siis jokainen uskossaan harras, että voittaisi ja saisi kodin Isän tyköä.

 

Joel 5.3.2012

Jaa tämä artikkeli Facebookissa:
Jaa

Muita sinua mahdollisesti kiinnostavia artikkeleita:
Rivien välistä - Paholaisen henki
Keskustelu kategoriassa Seurakunta, johon tämä artikkeli kuuluu
Keskustelua pyörittää Disqus